TKDK, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri ile Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri sektörüne yönelik Yeme İçme Tesislerinin kurulması ve modernizasyonunun yapılması için %60 ile %75 arasında hibe desteği vermektedir.

Kırsal alanda hibe desteği ile kurulan yeme içme tesisleri, sürdürülebilir kalkınma ve turizm potansiyelinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. TKDK nın hibe verdiği bu tesisler, yerel ekonomiyi canlandırırken, yerli ve yabancı turistlere keyifli deneyimler sunarak bölgenin turizm potansiyelini artırmaktadır. IPARD 3 döneminde de uygulanacak olan yeme içme tesisleri projeleri, girişimcilerin işlerini kurmaları ve işletmelerini sürdürmeleri için önemli bir finansal destek sağlamaktadır. Bu destek, işletme maliyetlerinin karşılanmasında ve işletmenin büyümesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yeni kurulan veya yenilenen yeme içme tesislerinin kaliteli hizmet ve lezzetli yemekler sunması, bölgenin turizm potansiyelini artırmakta ve kırsalda hareketliliği tüm yıla yaymaktadır. Tüm bunlar sayesinde, kırsal alanlarda yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacına bir adım daha yaklaşılmaktadır.

Uygulanan baz hibe oranı % 60, genç çiftçiler veya organik tarım sertifikası olanlar için %70 dir. Döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi ile ilgili olarak yapılacak harcamalara ek olarak % 10 daha fazla destek verilmektedir. Hibe oranı en fazla % 75 olarak uygulanır. Nüfusu 20.000 in altında olan yerleşim yerlerinde yapılan yatırımlar ile restoran, pastane, kahvaltı salonları, yemek çadırı gibi yemek işletmeleri için 5.000 € dan 500.000 € bütçeye kadar projeler hazırlanabilmektedir.

IPARD 3 2. çağrı ilanında başvuru sahibi mesleki yeterliliği sağlamak adına, proje alanında en az 1 yıllık mesleki deneyim, diploma, MEB onaylı mesleki sertifika veya Mesleki Yeterlilik Belgeleri nden birine sahip olmalıdır.

IPARD projesi ile sağlanan hibe desteğinin yanı sıra, proje kapsamında uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Gümrük Vergisi ve İthalat vergisi muafiyeti ve TKDK ile sözleşmeli bankalar ile Tarım Kredi Kooperatifi’nden alınabilecek düşük faizli krediler de tesislerin kurulması ve faaliyete geçmesi için olumlu koşulları arttırmaktadır. Diğer bir destek ise Kredi Garanti Fonu imkanlarından yararlanma fırsatı sunulmasıdır. Proje kapsamında yapım işleri, makine ve ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları desteklenmektedir. Ayrıca tesislerin enerji tüketimi kadar elektrik üretmesi için yapacakları yenilenebilir enerji yatırımları da hibe kapsamı içerisinde değerlendirilmektedir.

TKDK, projenizin onaylanmasının hemen ardından, işe koyulmadan önce teminat mektubu karşılığında hibe tutarının yarısını avans olarak size ödemektedir. Bu uygulama, işinizi başlatırken finansal açıdan güçlü bir başlangıç yapmanızı sağlamakta ve projenizin uygulama süresini hızlandırmaktadır. Bu avantajlı süreçle, projenizin başlangıç aşamasında ortaya çıkabilecek maliyetler ve zorluklar minimum düzeye indirilir ve işinizi planladığınız şekilde hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

Yapım işi ve makine ekipman başvurularında; başvuru çağrı ilanı ile projenin onaylanması arasında geçen süre için ( en fazla 7 ay) , Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Makine-Ekipman Endeksi ve İnşaat Maliyet Endeksine göre güncelleme yapılmaktadır. Enflasyona karşı girişimcileri korumak için uygulanan bu sistemle projelere sonradan fiyat farkı uygulanmaktadır.

Kırsal alanlarda Dörtyol Proje Danışmanlık olarak projesini hazırladığımız, tasarımlarıyla ve aldıkları hibe ile çevrelerine örnek olan yeme içme tesislerimiz gibi, sizlerde hibe desteği ile modern bir tesis sahibi olmak isterseniz bizimle irtibata geçmenizi bekliyoruz.

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen sektörlerden bugüne kadar en çok hibe verilen sektör olan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Projeleri başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta tesislerinin kurulması ve yenilenmesi için hibeler verilmektedir. IPARD 3 dönemi ile organik süt, et, kanatlı eti (broyler, hindi, kaz) ve yumurta tavuğu üretimi destek kapsamına alınmıştır...

Devamını Oku

TKDK Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD hibe destekleri kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Projeleri Tedbiri ile Süt ve süt ürünleri, Kırmızı et ve kırmızı et ürünleri, Sıvı ve toz yumurta üretimi, Kanatlı eti ve kanatlı eti ürünleri, Su ürünleri ile Meyve ve sebze işlenmesi ve depolanması için hibe desteği vermektedir...

Devamını Oku

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü ile TKDK, IPARD programı aracılığıyla kırsal alanlarda yapılacak birçok alt sektör yatırımlarına hibe desteği vermektedir. Bu sektörler aşağıda açıklanmıştır...

Devamını Oku

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı çerçevesinde Tarım Çevre İklim ve Organik Tarım tedbiri ile yeni bir destekleme başlatmıştır. Bu tedbir aday ülkelerde pilot düzeyde uygulanmaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olarak taahhütte bulunan çiftçilere %100 oranında hibe verilmektedir. Alt tedbirler aşağıdaki gibidir...

Devamını Oku

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 2 LEADER yaklaşımı ile Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından geliştirilen projelere destek vermeye başlamıştır. Amaç kırsal kalkınmanın bölge halkı tarafından gerçekleştirilmesini sağlamaktır...

Devamını Oku

Daha Fazla Bilgi İçin

Proje ve hibe desteklerinde başarıya ulaşmanız için buradayız. Size özel çözümlerimizle hayallerinizi gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin.

Phone Icon +90 (312) 425 3035 Bize Ulaşın

Proje Yolcuğuna Hazır mısınız?

Tecrübemiz, güçlü iş birliğimiz ve başarı odaklı yaklaşımımızla projenizi birlikte zirveye taşıyalım!

Teklif Al

Projeleriniz İçin Anlamlı Fark Yaratan Tecrübelerimiz

Projelerinizi birlikte daha anlamlı ve başarılı kılmak için yılların getirdiği deneyim ve birikimi sizinle paylaşıyoruz.

PROJE HAZIRLIK HIZI 90%

PROJE ONAY BAŞARISI 100%

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ 80%