Tavuk 101.3.1 Projeleri
Broyler yetiştiriciliği diğer adıyla kasaplık et tavukçuluğu ortalama 35-45 gün gibi kısa sürede yetiştirilen, birim alanda yoğun üretim yapılan (entansif üretim) bir piliç yetiştiriciliği çeşididir. İş gücü diğer tarımsal işletmelere göre çok daha azdır. AB standartlarında ısı, ışık ve havalandırma için yoğun makine kullanımı, otomatik yem ve su sistemleri ile üretim girdilerinin zayiatını önleyen, standartları yüksek olduğundan civcivlerin kilo alışının hızlı, ölüm oranının ise az olduğu ideal kümeslerde üretim yapılabilmesi için modernizasyon projelerine TKDK IPARD 3 döneminde de hibe desteği sağlamaktadır.
IPARD 3 döneminde 81 ilin tamamında sadece mevcut, aktif ve kapasite artırışı yapmayan broyler tesisleri desteklenecektir.
TKDK, girişimcilere yatırımlarını daha kolay yapabilmeleri için, proje onayı akabinde teminat mektubu verilmesi karşılığı hibe tutarının % 50 sini avans olarak ödemektedir.
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri, Kanatlı Eti yetiştiriciliği ile 15.000 ile 100.000 Broyler, 3.000 ile 20.000 organik broyler kapasiteli kümesler için belirlenen proje tutarı en az 20.000 €, en fazla 250.000 € dur. IPARD proje bütçesinin % 60- 75 i arasında belirlenen oranda hibe şeklinde yatırımcılara geri ödenmektedir. Hibe oranı tüzel ve gerçek kişilerde % 60 tan başlamaktadır. Genç girişimci ve dağlık alanda gerçekleştirilecek yatırımlar gibi faktörler ile hibe oranları % 5 er artmaktadır. Üretici örgütlerinin ve organik sertifikalı çiftçilerin yapacağı başvurularda ise % 70 ten başlamaktadır. % 80 e kadar çıkmaktadır. Atık su ve atık yönetimi, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi yatırımları için ek %10 hibe desteği verilmektedir. Hibe oranı her durumda en fazla %75 tir. Projenin hibe alması dışında TKDK nın anlaşma yapmış olduğu birçok banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile düşük faizli kredi kullanma imkanı ve Kredi Garanti Fonu desteği kullanılması mümkündür. Ayrıca yapılacak satın alımlar için Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Gümrük Vergisi ve İthalat vergilerine de muafiyet mevcuttur.
Broyler yetiştiriciliği son yıllarda sözleşmeli tavukçuluk sayesinde ülke genelinde oldukça yaygın bir hal almıştır. Yatırımcılar kesimhaneleri olan büyük firmalar ile anlaşarak civciv alıp 35 - 45 gün arasında piliç halinde satarak, hem satışlarını garanti altına almış hem de işletme sermayesinde canlı hayvan alımına para ayırmak zorunda kalmaktan kurtulmuş olmaktadırlar.
Piliç üretimi konusunda ülke genelinde iyi durumda olmamıza rağmen, tavuğun kırmızı ete nazaran daha ucuz, yağ ve kolesterol oranının daha düşük olması ve iyi bir protein kaynağı olması sebepleri ile daha fazla tüketildiğinden ve et ürünleri içerisinde de ham madde olarak kullanıldığından daha fazla üretime ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca piliç ve ürünlerinin çevre ülkelere yapılan ihracatı dolayısı ile de talebi giderek artmaktadır. Tüm bu sebeplerle Tavuk broyler yetiştiriciliği gelecek vadeden yatırımlar arasında yer almaktadır. Sizde bu iş dalında bir proje geliştirmek ve hibe desteğinden yararlanmak istiyorsanız lütfen Dörtyol Proje Danışmanlık Proje Birimi ile irtibata geçiniz. Projelerinizde fark yaratmak için her zaman yanınızdayız.
Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen sektörlerden bugüne kadar en çok hibe verilen sektör olan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Projeleri başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta tesislerinin kurulması ve yenilenmesi için hibeler verilmektedir. IPARD 3 dönemi ile organik süt, et, kanatlı eti (broyler, hindi, kaz) ve yumurta tavuğu üretimi destek kapsamına alınmıştır...
Devamını OkuTKDK Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD hibe destekleri kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Projeleri Tedbiri ile Süt ve süt ürünleri, Kırmızı et ve kırmızı et ürünleri, Sıvı ve toz yumurta üretimi, Kanatlı eti ve kanatlı eti ürünleri, Su ürünleri ile Meyve ve sebze işlenmesi ve depolanması için hibe desteği vermektedir...
Devamını OkuÇiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü ile TKDK, IPARD programı aracılığıyla kırsal alanlarda yapılacak birçok alt sektör yatırımlarına hibe desteği vermektedir. Bu sektörler aşağıda açıklanmıştır...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı çerçevesinde Tarım Çevre İklim ve Organik Tarım tedbiri ile yeni bir destekleme başlatmıştır. Bu tedbir aday ülkelerde pilot düzeyde uygulanmaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olarak taahhütte bulunan çiftçilere %100 oranında hibe verilmektedir. Alt tedbirler aşağıdaki gibidir...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 2 LEADER yaklaşımı ile Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından geliştirilen projelere destek vermeye başlamıştır. Amaç kırsal kalkınmanın bölge halkı tarafından gerçekleştirilmesini sağlamaktır...
Devamını OkuDaha Fazla Bilgi İçin
Proje ve hibe desteklerinde başarıya ulaşmanız için buradayız. Size özel çözümlerimizle hayallerinizi gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin.
+90 (312) 425 3035 Bize UlaşınProje Yolcuğuna Hazır mısınız?
Tecrübemiz, güçlü iş birliğimiz ve başarı odaklı yaklaşımımızla projenizi birlikte zirveye taşıyalım!
Teklif AlProjeleriniz İçin Anlamlı Fark Yaratan Tecrübelerimiz
Projelerinizi birlikte daha anlamlı ve başarılı kılmak için yılların getirdiği deneyim ve birikimi sizinle paylaşıyoruz.