Keçi 101.1.4 Projeleri
Türkiye’de 1980 yıllarından buyana azalan keçi sayısı son 10 senede tekrar artış göstermektedir. Özellikle süt verimi yüksek olan ırkların yetiştiriciliğinin artmasıyla tekrar keçi yetiştiriciliğine ilgi artmaktadır.
TKDK IPARD programı, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri, Süt Keçisi Projeleri ile AB standartlarında modern ağıl kurulumlarına hibe desteği verilmektedir. 20.000 € ile 750.000 € arasında proje bütçesi ile en az 75, en fazla 800 sağmal keçi kapasitesinden oluşan modern üretim tesisleri oluşturulması için verilen bu hibelerin geri ödemesi yoktur. Hibe oranı baz olarak % 60 üretici örgütleri ve organik sertifikalı çiftçiler için % 70 tir. Tüzel kişiler için hibe oranı % 60, gerçek kişiler için % 60, üretici örgütleri için % 70 tir. Ayrıca genç girişimciye % 5, dağlık alan projelerine %5 daha ekleyerek hibe oranı artırılmaktadır. Atık su ve atık yönetimi, yenilenebilir enerji veya döngüsel ekonomi tipi yatırımları için ekstra %10 hibe desteği verilmektedir. Uygulanacak en fazla hibe oranı %75 tir. Hijyen şartlarının yüksek olduğu, az iş gücü ile işleyen mandıraların kurulması için yapım işi, makine ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük kalemlerinde hibe kullanmak mümkündür. Ayrıca mevcut ağılların modernizasyonu yapılarak yeni makine ekipmanların alınması da TKDK nın desteklediği proje türlerindendir. Bununla birlikte işletmelerin kendi tükettikleri kapasitede yenilenebilir enerji üretmeleri için de hibe desteği mevcut olup, projenin içerisine dahil edilebilmektedir.
IPARD 3 ilk çağrısı itibariyle organik süt üretimi de destek kapsamına dahil edilmiştir. Organik üretici sertifikasına sahip olan çiftçiler sıralama kriterlerinde öne geçmektedir.
TKDK, proje onayının hemen ardından teminat mektubu karşılığında hibe tutarının % 50 sini avans olarak girişimcilere peşinen ödemektedir.
Ayrıca IPARD projesi ile verilen hibe desteğine ek olarak sağlanan Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Gümrük Vergisi, İthalat vergileri muafiyetlerinin yatırım maliyetlerini düşürmesi ve proje uygulama aşamasında TKDK ile anlaşmalı olan birçok banka ve Tarım Kredi Kooperatifi’nden cazip şartlarda kredi kullanmak ve Kredi Garanti Fonu desteklerinde faydalanmak da mümkün olduğundan IPARD projesi ile hayvancılık yatırımı yapmak birçok fırsatı bir arada sunmaktadır.
Tüm bu şartların bir araya gelmesi ile küçükbaş hayvancılık sektörü gelişmeye devam edecek ve çiftçiler yaptıkları işten daha fazla gelir elde edeceklerdir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ve doktor tavsiyelerinde keçi sütünün önemi vurgulanmakta ve keçi sütü aranılan ve kıymetli bir girdi haline dönüşmektedir. Ülkemizde, süt verimi ve kalitesi açısından özellikle Saanen keçi yetiştiriciliği giderek artmakla birlikte yaygın olarak yetiştirilen keçi türleri arasında; Nubya, Kilis Keçisi, Ankara Keçisi, Malta Keçisi ve Kıl Keçisi de mevcuttur.
Yöreye en uygun olan hayvan cinsini seçerek yatırımlarınızı yapmanız karınızı arttıracak en önemli adım olduğundan Dörtyol Proje Danışmanlık olarak önerimiz bu yöndedir.
Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen sektörlerden bugüne kadar en çok hibe verilen sektör olan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Projeleri başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta tesislerinin kurulması ve yenilenmesi için hibeler verilmektedir. IPARD 3 dönemi ile organik süt, et, kanatlı eti (broyler, hindi, kaz) ve yumurta tavuğu üretimi destek kapsamına alınmıştır...
Devamını OkuTKDK Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD hibe destekleri kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Projeleri Tedbiri ile Süt ve süt ürünleri, Kırmızı et ve kırmızı et ürünleri, Sıvı ve toz yumurta üretimi, Kanatlı eti ve kanatlı eti ürünleri, Su ürünleri ile Meyve ve sebze işlenmesi ve depolanması için hibe desteği vermektedir...
Devamını OkuÇiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü ile TKDK, IPARD programı aracılığıyla kırsal alanlarda yapılacak birçok alt sektör yatırımlarına hibe desteği vermektedir. Bu sektörler aşağıda açıklanmıştır...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı çerçevesinde Tarım Çevre İklim ve Organik Tarım tedbiri ile yeni bir destekleme başlatmıştır. Bu tedbir aday ülkelerde pilot düzeyde uygulanmaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olarak taahhütte bulunan çiftçilere %100 oranında hibe verilmektedir. Alt tedbirler aşağıdaki gibidir...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 2 LEADER yaklaşımı ile Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından geliştirilen projelere destek vermeye başlamıştır. Amaç kırsal kalkınmanın bölge halkı tarafından gerçekleştirilmesini sağlamaktır...
Devamını OkuDaha Fazla Bilgi İçin
Proje ve hibe desteklerinde başarıya ulaşmanız için buradayız. Size özel çözümlerimizle hayallerinizi gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin.
+90 (312) 425 3035 Bize UlaşınProje Yolcuğuna Hazır mısınız?
Tecrübemiz, güçlü iş birliğimiz ve başarı odaklı yaklaşımımızla projenizi birlikte zirveye taşıyalım!
Teklif AlProjeleriniz İçin Anlamlı Fark Yaratan Tecrübelerimiz
Projelerinizi birlikte daha anlamlı ve başarılı kılmak için yılların getirdiği deneyim ve birikimi sizinle paylaşıyoruz.