Süt İneği 101.1.1 Projeleri
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar projeleri ile modern süt üretimi için TKDK hibe destekleri vermektedir. Süt ineği yetiştirme projeleri ile yeni yatırımlarla modern ahırlara sahip olunabileceği gibi eski modernizasyonunu yapmak ve yeni makine ekipmanlar ile donatmakta mümkündür.
Modern şekilde süt inekçiliği yapılmasının teşvik sebeplerinden en önemlisi kırsal alan ile kentsel alanlar arasındaki gelişmişlik farklılıklarını azaltmak ve buna bağlı olarak iç göçü önlemektir. IPARD Programının hedeflerinden bir diğer önemli amaç ise AB standartlarında üretim yapmak ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesidir. Bu nedenle IPARD 3 döneminde organik süt üretimi de hibe desteği kapsamına alınmıştır. Ayrıca organik üretici sertifikasına sahip olanlar sıralama kriterlerinden artı puan alacaktır.
Modern ahırlarda üstün teknolojiler kullanılarak sağımı ve temizlikleri yapılan mandıra ile süt ineklerinde verim artmaktadır. Hayvan refahı ve AB standartları göz önünde bulundurularak dizayn edilen büyükbaş hayvan ahırlarının işletilmesinde insan gücünü en aza indiren, makineleşmiş ve böylelikle yüksek kalitede süt elde edilen ahırlar sayesinde sütün kalitesinin artacağı gibi daha fazla hayvana bakılabileceğinden elde edilen gelir artacaktır.
Süt üreten tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar projelerinde minimum bütçe 20.000 €, maksimum bütçe ise 750.000 € dur. IPARD projesi ile en az 10 başlık süt çiftliği kurulabileceği gibi en fazla 150 başlık sağmal inek kapasiteli bir mandıra kurmakta mümkündür. Yavru hayvanlar ile bu hayvan kapasitesi 300 civarını bulabilmektedir.
Süt ineği yetiştirmek için yapılan çiftlik projelerinin hibe oranı % 60 tır. Üretici örgütleri ve organik sertifikalı çiftçiler için % 70 tir. Yatırım alanının dağlık bölgede olması ve girişimcinin 40 yaşın altında genç çiftçi olması özellikleri ile hibe oranına % 10 daha eklenmektedir. Atık su ve atık yönetimi ile ilgili yatırımlar, yenilenebilir enerji veya döngüsel ekonomi türü yatırımları için ekstra %10 hibe desteği verilmektedir. Her şartta uygulanacak en fazla hibe oranı %75 tir.
TKDK, proje onayından hemen sonra teminat mektubu karşılığında hibe tutarının % 50 sini avans olarak ödemektedir.
IPARD projesi ile verilen hibe desteğine ek olarak sağlanan Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Gümrük Vergisi, İthalat vergileri muafiyetleri ile yatırım maliyeti düşmektedir. Ayrıca TKDK ile yapılan sözleşme sonrası, yatırım yaparken kurumun anlaşmalı olduğu birçok banka ve Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla cazip şartlarda kredi kullanmak ve Kredi Garanti Fonu desteğinden faydalanmak mümkündür.
Ayrıca TKDK, projelerinde hayvan cinsi ayrımı yapmamaktadır. Bu sebeple proje mantığına uygun her cins süt ineği tesisi kurulabilmektedir. Ülkemizde en yaygın şekilde yetiştirilen süt ineği cinslerine ise; Holstein, Montofon, Jersey ve Simental örnek verilebilir. Yatırımınızın süreç içerisinde karını arttırabilmesi için çevre ve iklim şartlarını göz önünde bulundurarak uygun bir seçim yapmanızı Dörtyol Proje Danışmanlık olarak tavsiye ederiz.
Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Dörtyol Proje Danışmanlık uzmanları iletişim kurmanızı beklemektedir.
Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen sektörlerden bugüne kadar en çok hibe verilen sektör olan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Projeleri başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta tesislerinin kurulması ve yenilenmesi için hibeler verilmektedir. IPARD 3 dönemi ile organik süt, et, kanatlı eti (broyler, hindi, kaz) ve yumurta tavuğu üretimi destek kapsamına alınmıştır...
Devamını OkuTKDK Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD hibe destekleri kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Projeleri Tedbiri ile Süt ve süt ürünleri, Kırmızı et ve kırmızı et ürünleri, Sıvı ve toz yumurta üretimi, Kanatlı eti ve kanatlı eti ürünleri, Su ürünleri ile Meyve ve sebze işlenmesi ve depolanması için hibe desteği vermektedir...
Devamını OkuÇiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü ile TKDK, IPARD programı aracılığıyla kırsal alanlarda yapılacak birçok alt sektör yatırımlarına hibe desteği vermektedir. Bu sektörler aşağıda açıklanmıştır...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı çerçevesinde Tarım Çevre İklim ve Organik Tarım tedbiri ile yeni bir destekleme başlatmıştır. Bu tedbir aday ülkelerde pilot düzeyde uygulanmaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olarak taahhütte bulunan çiftçilere %100 oranında hibe verilmektedir. Alt tedbirler aşağıdaki gibidir...
Devamını OkuTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 2 LEADER yaklaşımı ile Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından geliştirilen projelere destek vermeye başlamıştır. Amaç kırsal kalkınmanın bölge halkı tarafından gerçekleştirilmesini sağlamaktır...
Devamını OkuDaha Fazla Bilgi İçin
Proje ve hibe desteklerinde başarıya ulaşmanız için buradayız. Size özel çözümlerimizle hayallerinizi gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin.
+90 (312) 425 3035 Bize UlaşınProje Yolcuğuna Hazır mısınız?
Tecrübemiz, güçlü iş birliğimiz ve başarı odaklı yaklaşımımızla projenizi birlikte zirveye taşıyalım!
Teklif AlProjeleriniz İçin Anlamlı Fark Yaratan Tecrübelerimiz
Projelerinizi birlikte daha anlamlı ve başarılı kılmak için yılların getirdiği deneyim ve birikimi sizinle paylaşıyoruz.